Startszövet Kaposfői Szociális Szövetkezet - 7524 Kiskorpád Vörösmarty u. 64.
Fabrikett gyártás Betonelem gyártás Száraztészta készítés Zöldség- és gyümölcsfeldolgozás

Fabrikett gyártás

Betonelem gyártás

Száraztészta készítés

Zöldség- és gyümölcsfeldolgozás

Eseménynapló » Hírlevél2015. November 22. 05:30

Hírlevél

 

Mi a csoda kérdezhetnétek, hírlevél készül?

Igen.

Havi rendszerességgel tervezem hírlevél megjelenését igazgatóságunk, illetve minden tagunk felé közvetlen e-mail elérésen keresztül, valamint a honlapunkon (www.startszovet.hu) is az eseménynapló hírek rovatában.

Mi is történt?

A dolgozói létszámunk lecsökkent. Az egyik szemem sír a másik mosolyog.

Sír, mert a dolgozóink nem azért váltak meg tőlünk, mert nem voltunk egymással megelégedve. Közös megegyezéssel történt a munkaviszony megszüntetése.

Mosolygósan váltunk meg, mert nevezett dolgozóink a versenyszférában tudtak elhelyezkedni. Ez annak volt betudható, hogy több hónapon át több dolgozónknak lehetősége volt arra, hogy Szövetkezetünk szerződéssel szolgáltatást végzett egy cégnél és ezen három dolgozónk jó hírünket költve megállták a helyüket s átcsábították tőlünk Őket. Lehetőségünkhöz mérten a foglalkoztatás feltételeibe is bele tudtunk szólni.

Köszönöm a dolgozóink munkáját, kívánom, hogy sikeresen dolgozzanak tovább immáron a versenyszférában.

Egy pályakezdő fiatal dolgozónk saját útját járva kérte munkaviszonyának közös megegyezéssel történő megszüntetését.

Munkásaink létszáma így 9 fő maradt. Köztük 1 fő megváltozott munkaképességű dolgozónk részmunkaidőben.

Kaposfő Község Önkormányzata a Belügyminisztérium  kiegészítő támogatását megköszönve döntött arról, hogy  külterületen telephelyet vásárol és megkezdi a felújítását. Erre a célra az Önkormányzat 7 + 3 millió vissza nem térítendő támogatást kapott, melyből 7 milliót ingatlan vásárlásra, hármat annak felújítására költhet.

Ezen folyamat első lépéseként a vásárlás megtörtént, az ingatlan átírása az Önkormányzat nevére folyamatban van.

Az épület felmérése, a tevékenységek elhelyezésére a tervezés zajlik.

A vásárlás nem várt válaszokat váltott ki. Hírtelen “annyiért én is megveszem” vevő jelent meg, illetve érdeksérelmek kerültek felszínre.

A fabrikett előállítás zajlik, a legkeresettebb termékünk a csigás géppel gyártott, zsákos (25Kg-os) darabos kiszerelés, melyet 50 Ft/kg-os áron  értékesítünk. 

Jelenleg a legszűkebb keresztmetszet a tárolókapacitásunk.

A száraztészta készítés és a zöldség, gyümölcs feldolgozás infra feltételei jelenleg nem biztosítottak, erre több lehetőség kínálkozik, melyek közül a legkedvezőbb kiválasztásának előkészítése zajlik.

A sui generis pályázat keretében már kettő gép beszerzése megtörtént:

New Holland traktor 90 LE 

Csigás brikettáló gép

S jelenleg beszerzés alatt áll egy dupla elektromos szárító-aszaló szekrény, mely 20 m2 szárító felülettel rendelkezik, decemberre várható a megérkezése, beüzemelése.

Ezt a tésztagyártásban, zöldség-gyümölcs aszalmányok készítésében tudjuk majd használni.

Termékeink piacra jutásának szervezése fontos feladat. Ennek  elősegítésére pályázatot nyújtottunk be. A pályázat ugyan nem részesült támogatásban, de a kialakult szakmai együttműködések megalapozzák a jövőbeni együttműködés lehetőségét.

Közösségépítés erősítésére 2015. október 30-án munkás gyűlést tartottunk. Munkavállalóink tevékenységét is értékelve adtunk számot szövetkezetünk ez évi eredményeiről. Megvitattuk a munkavállalókat is érintő kérdéseket, kötetlenül jövőt tervezgettünk. A munkásgyűlés záróeseményeként közös vacsorát tartottunk.

 


Kaposfő, 2015. november 20.

​Sztányi Tibor

igazgatóság elnöke

 

Vissza a hírekhez