Pályázatok

TÁMOP-2.4.3.D.2-13/1-2013-0611

"STARTSZÖVET"- Kaposfőn, a szociális gazdaságban

A "STARTSZÖVET" projekt 4 termékfajta (száraztészta/feldolgozott zöldség-gyümölcs, fabrikett/betonelem) gyártásával, helyi termékműhelyt hoz létre, 15 fő foglalkoztatásán, képzésén, a termékek fejlesztésén és piacra juttatásán keresztül. Fenntartható a projekt, helyi beszállítói és vásárlói igény rendelkezésre áll. A projekt fejlesztést követően, kiterjeszthető, más településcsoportokra is. Szociális szövetkezet elvei alapján járul hozzá a hazai szociális gazdaság fejlesztéséhez.

Kapcsolódó fotógalériák:

Sui Generis támogatói program II

A támogatás révén tagi munkavégzésre irányuló („Sui Generis”) jogviszony keretében 10, a célcsoportnak megfelelő egyén kap lehetőséget a szociális szövetkezet keretei közötti munkavégzéshez.

Riportok

A szövetkezet tevékenységéről szóló riportokat itt gyűjtjük össze:

Kapos Tv Miért című műsorából részlet

Somogy Televízió hirado 2014 10 16 részlet

Kapcsolódó menüpontok:

Videók

Munkavégzésésünkről készült videókat itt tekinthetik meg:

Rabaud Xylimix ágaprító gépünk munka közben

Kapcsolódó menüpontok:

FOKUSZ

A „FÓKUSZBAN A STARTSZÖVET KAPOSFŐN” megnevezésű projekt a település és környékén élő regisztrált álláskeresőknek és/vagy szövetkezeti tagjainak kíván lehetőséget nyújtani az elsődleges munkapiacra történő visszakerülésre. Megvalósítása a FÓKUSZ program támogatásának és a projekt bevételeinek terhére 54 hónapon keresztül, 7 fő célcsoporti tag foglalkoztatásával valósul meg.

A támogatással induló projekt tartós foglalkoztatóvá válásához megoldási (üzleti) tervet készítettünk, alapul véve meglévő adottságainkat, a célcsoport adottságaira építve, velük együtt kitölthető piaci réseket. 

A finanszírozás támogatás és árbevétel terhére történik. Árbevétel keletkezik tervezetten fabrikett gyártásból és szolgáltatásnyújtásból.

A meglévő és a tervezett erőforrások alkalmazásával, jelen információink szerint képessé válik a tevékenység 3-4 ember tartós foglalkoztatásának biztosítására.

A tervezett tevékenységekkel egy hosszú távon is fenntartható termelőegységet lehet kialakítani, mely a feltárt források realizálódásával megteremtheti az alapját a FÓKUSZ pályázat eredményes megvalósításának, s majd a továbbfoglalkoztatás és remélhetően a tartós foglalkoztatásnak is.