Szervezet

   A Kaposfői Szociális Szövetkezet 2013 év nyarán alakult. Létrehozásának célja, hogy helyben termelőműhelyt, tartós foglalkoztatót hozzon létre. Kezdeti tevékenységprofilja a már gyakorlati tapasztalatokkal rendelkező, az önkormányzati START közfoglalkoztatásban kipróbált munkák.

     A nőknek száraztésztagyártást, zöldség-gyümölcs feldolgozást, tartósítást kínálunk. 

     A férfiaknak brikett és térkő gyártást. Szövetkeztünk termékeit önkormányzati hasznosításra, a termékek piacképessé válását követően pedig kereskedelmi forgalomba szánjuk.

Létszám keretünk 16 fő, valamennyien közfoglalkoztatásban munkavállalók, illetve munkairányítók voltak.

      Középtávú terveink között szerepel az egyedi termék kialakítása és piacra juttatása, a térségben a szövetkezeti munkavégzés népszerűsítése. Bekapcsolódtunk a tagi munkavégzés (sui generis) programba. Sikeres pályázat esetén, akár már ebben az évben kínálhatunk lehetőséget a munkavállalásukban önmagukat többre alkalmasaknak tartók számára, többlet jövedelmet szerezni.

     Újszerű foglalkoztatási modellünk térségünkben egyedülálló. Koncepciónk szerint egymásra támaszkodva, de követelmény rendszerében és juttatásaiban is elkülönülve működik az un. szociális típusú közfoglalkoztatás és az értéktermelő foglalkoztatás.

      Munkánkat sokan kísérik aktív figyelemmel. Ezek többségében némák, részében hallhatóak és vannak ki ellenérzéssel viseltetnek iránta.

      Törekszünk a pozitív megerősítésre.

      Ebben is segíti munkánkat Belügyminisztérium Állami képviselője és Közfoglalkoztatási Irodája, valamint az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány Dél-Dunántúli Regionális koordinátora és munkatársa. Állandó segítőnk az évek óta közfoglalkoztatási munkánkban velünk együttműködő Kaposvári kistérségi Munkaügyi Központ vezetése és munkatársai.